Ako skryť status na Facebooku pred priateľkou?

Napadla Vás niekedy myšlienka, že nechcete aby si niektorý z Vašich priateľov prečítal status, ktorý práve píšete? Napadla Vás myšlienka o zakázaní prístupu k Vašim fotografiám len určitým ľuďom z Vašich priateľov? Nechcete si ich hneď z priateľov odoberať a vymýšľať výhovorky prečo ste tak urobili? Vyskúšajte to teda urobiť spôsobom popísaným nižšie. Facebooku sa za ten čas čo existuje podarilo prilákať radu podivných ľudí zaujímajúcich sa o Vaše fotografie, osobné údaje a ďalšie veci. Poďme si teda ukázať základné bezpečnostné kroky k nastaveniu súkromia profilu len pre tých, ktorých tam chcete mať.


V hornom menu choďte na Účet a kliknite na Nastavenia súkromia. Tam si najskôr nastavíme položku “Zdieľanie na Facebooku” (obrázok vľavo dole), kde odporúčam vybrať možnosť vlastné a kliknúť na prispôsobiť nastavenia (obrázok vpravo dole). V podstate si môžete vybrať zo štyroch typov nastavení a to: Všetci, Priatelia mojich priateľov, Len priatelia a možnosť Prispôsobiť (môžete si tam nadefinovať len niektoré osoby, skupiny osôb, prípadne osoby, ktoré by to nemali vidieť). Rôzne skupiny osôb si môžte nadefinovať pomocou stránky Účet/Upraviť zoznamy priateľov (kolonka zoznamy). Týmto spôsobom si môžte vytvoriť rôzne zoznamy osôb, ktorým pomocou políčka prispôsobiť zobrazujete rôzne údaje.

Plná veľkosť obrázku sa zobrazí po kliknutí. ↓


 

 

 

 

 

 

 

Následne si  môžme upraviť základné nastavenia (obrázok nižšie), ktoré nájdeme v nastavení súkromia hore. Tieto nastavenia si upravte podľa potreby, ja som si upravil len vyhľadávanie a to tak, aby si ma mohli nájsť len priatelia mojich priateľov.

Potom si ešte môžme upraviť nastavenia pre aplikácie, hry a webové stránky. Rôzne webové stránky v dnešnej dobe už ani nevyžadujú registráciu stačí ak sa k nim pripojíte cez webové konto a práve tu sa zobrazujú stránky, hry alebo aplikácie, ktoré máte takto povolené. Na tomto mieste ich môžte všetky vymazať alebo zablokovať. Nakoniec pri položke ochrana súkromia ešte ostala možnosť “Zoznamy blokovaných”, kde si môžete pridať ľudí, ktorých chcete zablokovať. Blokovať môžete aj pozvánky od konkrétnych osôb alebo aj aplikácie.


Mnoho ľudí si do dnes neuvedomilo, že ak píšu status môžu mu dať špecifické nastavenia zobrazenia. Pomocou ikony “zámku” (obrázok nižšie) stačí vybrať to, komu sa Váš status má zobrazovať. Zaujímavá je možnosť prispôsobiť, kde môžete zvoliť niekoho komu sa Váš status nebude zobrazovať.

 

Ako skryť status na Facebooku pred priateľkou?
Ohodnoťte článok

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Povinné údaje sú označené *